Monday, January 27, 2020

Oracle Integration Cloud Interview Questions and Answers

1.what is main difference between SOA and OIC?

Ans:a)On_premise vs cloud
        b)more activity's compare to OIC
        c)now stability more compare to OIC(as per my experiences)
        d)we can do complex logic in SOA,but OIC not possible
        e)In SOA at time will call number of operations vs at time will call only one operation 
        f)Compare to SOA,OIC monitoring easy.
       g)deployment also easy in OIC,compare to SOA
2.When will you use SOA &OIC?

Ans: SOA- On-premise(complex code will go to SOA)
        OIC-Cloud(Simple code will go to OIC)

3.How can schedule the OIC integrations ?

Ans:We can use Scheduled Orchestration

4.What is the use of the Ical expression in OIC?

Ans:We can use Scheduled Orchestration

5.what is the use of stage activity?

Ans: OIC location to read data in file location

6.what are the operations in stage activities?

Ans: a)List files
        b)Read files in Segments
        c)Read Entire file
        d)Unzip file
        c)Write file
        d)Zip file

7.How can you download the files from On_premise  server to cloud OIC?

Ans:We can use FTP Adapters(List files, Read files in Segments,Read Entire file,Write file,Download file,delete files)

8.what is main difference between  Connectivity Agent and  Executive Agent?

Ans:

9.How many adapters you have worked on OIC?

Ans:SOAP,REST,EBS,GTM,FTP,SIBEL,ERP Cloud etc.

10.what are the activities are available in OIC?

Ans:Data-Assign,Map,Stage file.
       Call:Integration,java script,process.
       Collection:For each,Scope,Switch,While
       General:logger,Note,Notification
       End:Re-throw fault,Return,Throw New fault,Stop
11.what is main difference between SOAP and REST?
Ans:
        Rest-a)Limited resources and bandwidth
                b)Statelessness
                c)ease of coding
                d)performance more
        SOAP: a)Only XML format
                    b)stateful operation
12.What is the use of lookups in OIC?

Ans:we can pass any value dynamical, have to use lookups in OIC,without  touch to Code.

13.what are the integration style patterns ?

Ans: a)App Driven Orachestration
        b)Scheduled orachestration
       c)File Transfer
       d)Basic Routing
       e)Publish TO OIC

14.How can you connect On-premise application from OIC?

Ans: we use Agent to connect On-premise applications.

15.Which agent we have to select to connect on-premise application?

Ans:Connectivity agent

16.What type of error handler  your following in OIC?

Ans: In OIC error handler  we can use global fault option.

17.How many levels you can handling error in OIC ?

Ans: we can handling two levels.
           a)Scope level
           b)Global level
18.what is the web service response time in OIC?

Ans: 240 sec

19.How can you check logs in OIC?

Ans: In Dashboard, downloading logs  option is there, we can go to dashboard download that log files.

20.I have a huge file ( around 10 GB) which comes as an output of a REST API call.
This is a zip file.
Is it possible to write file in chunks in OIC?

Ans:Yes,We can achieve.. First we have to store the ZIP file in one location then unzip it.. you can store the data into multiple files with chunks..
using while activity we can loop over the records and store it into one location.



         


No comments:

Post a Comment